Voordelen van kokosmelk

kokosmelk

Voordelen van klik

Kokosmelk is een ongelooflijk veelzijdig voedselingrediënt. Het kan worden gebruikt om smaak, textuur en romigheid toe te voegen aan tal van gerechten, van soepen tot curry's. Het is ook een gezond alternatief voor zuivelmelk, daarom gebruiken steeds meer restaurants en cafés wereldwijd het als vervangingsmiddel.

Het kiezen van de juiste kokosmelk kan echter een beetje verwarrend zijn! Het soort dat je normaal gesproken in de supermarkt koopt, is in wezen gewoon kokosvlees dat is gemengd met water om een dikke, romige vloeistof te creëren, vaak met een stabilisator zoals guargom toegevoegd om de vloeistof bij elkaar te houden.

Dat is echter niet de enige manier waarop u van dit elixer kunt genieten: het kan aan koffie worden toegevoegd om een verwarmende drank te creëren die u kan helpen ontspannen na een lange dag. Als alternatief is het een uitstekende basis voor een haarmasker om je lokken zacht en glanzend te houden.

Voordelen

De middellange keten vetzuren in kokosmelk en zijn naaste verwanten (kokosolie en kokoswater) helpen de bloeddruk te verlagen en bevorderen een gezond hart door cholesterol te verlagen. Het bevat ook laurinezuur, dat antimicrobiële eigenschappen vertoont die de groei van resistente bacteriën en schimmels remmen.

Het heeft ook antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die oxidatieve stress voorkomen en de bloeddruk verlagen. En het is een geweldige bron van kalium en magnesium, mineralen die een belangrijke rol spelen bij het reguleren van de bloedstroom en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Tot slot is kokosmelk ook een goede bron van elektrolyten om verloren vocht na het sporten aan te vullen. Het helpt ook om spierweefsel te herstellen, waardoor het een ideale drank voor na de training is.

Voor meer info klik je deze site aan: valledelsole.nl